Sunday, December 17, 2017
Home Search

label/Tutorial Xperia X8 - search results

Cara Upgrade Xperia X8 : Rom Semc Debrand Engine 3.0_Beta1

Semc Debrand Engine 3.0_Beta1 sebuah rom ciptaan Achotjan yang direka bagi menyerupai Xperia Smartphone baik dari segi aplikasi yang ada sehinggalah ke bahagian antaramuka...

Cara Upgrade Xperia X8 : Rom ZenceFil [Stock Kernel]

Bagi yang mengikuti perkembagan rom terbaru untuk xperia x8 mungkin korang akan perasan rom untuk stock kernel makin lama makin kurang dapat perhatian pembangun...

IFA 2012 : Sony Memperkenalkan Xperia Tablet S [Gambar Spesifikasi Ringkas]

Xperia Tablet S, sebuah tablet yang cukup dinanti-nanti kan oleh kebanyakkan pengguna terutama peminat barangan Sony.Khabar angin mengenai nya telah lama bertiup dengan beberapa...

Barisan Sony Xperia 2011 Takkan Terima Android 4.1 Jelly Bean

Pihak Sony Mobile baru-baru ni mengatakan bahawa barisan Sony Xperia 2011 kemungkinan tidak akan menerima update android 4.1 Jelly Bean dan antara smartphone yang...

Rom Terbaik Untuk Xperia X8?

Rasanya dah hampir 2 tahun sejak Sony Ericsson Xperia X8 dilancarkan pada bulan september 2010 lalu dan bermula tarikh tersebut semakin ramai pembangun android...

Install Android4.0 ICS Pada Xperia X8 : [rom] IScreamDX v004

IScreamDX merupakan salah satu rom Android 4.0 Ice Cream Sandwich untuk Xperia X8 yang dibangunkan oleh doixanh ..dan sebelum ni aku dah pun...

Cara Upgrade Xperia X8 : [rom] Prime HD 9.0

Bagi mereka yang pertama kali membaca siri entri tutorial xperia x8 dan sony w8 korang boleh ikut tutorial mudah cara nak upgrade dan tukar...

Senarai Harga Terkini Smartphone Di Malaysia 2012

BANTU KAMI PERKENALKAN DIRI KEPADA MALAYSIA.UNDI SOLEHEENDOTCOM SEBAGAI "FAVOURITE GADGETS BLOG" ANDA SEKARANG. Mungkin sekarang ni ramai yang tercari-cari smartphone murah dan ingin tahu...

Upgrade Smartphone : Perkara Yang Anda Perlu Tahu

Tak lengkap rasanya kalau memilik sebuah android device tanpa melakukan proses upgrade dan install custom rom padanya.Artikel kali ni aku akan sentuh mengenai perkara-perkara...

Cara Update Samsung Galaxy Ace : Rom RazoDroiD v1.0

Baru-baru ni aku dah pun tulis artikel mengenai cara root samsung galaxy ace S5830i dan untuk artikel kali ni jom kita lihat bagaimana cara...