Sunday, August 25, 2019
Home Search

label/Tutorial Samsung Galaxy Y - search results

Cara Upgrade Galaxy Y ke Android 4.1 JellyBean : Rom JellyBlast...

JellyBlast salah sebuah rom Galaxy Y yang terkenal dikalangan pengguna kerana antaramuka dan juga prestasi rom tersebut yang sangat mantap serta menarik.Menggunakan android 4.1.1...

Cara Update Samsung Galaxy Ace : Rom RazoDroiD v1.0

Baru-baru ni aku dah pun tulis artikel mengenai cara root samsung galaxy ace S5830i dan untuk artikel kali ni jom kita lihat bagaimana cara...

Cara Root Samsung Galaxy Ace GT-S5830i

Jika sebelum ni aku pernah tulis artikel mengenai cara root Xperia X8, Samsung Galaxy Mini , Samsung Galaxy Young dan juga Xperia Mini Pro,...

Celcom Bakal Menawarkan Samsung Galaxy Note 10.1 Kepada Pengguna Malaysia

Samsung Galaxy Note 10.1, sebuah tablet berkuasa dengan spesifikasi hebat kini bakal ditawarkan oleh Celcom untuk para pengguna serta pelanggan mereka di Malaysia.Melalui paparan...

Senarai Harga Terkini Smartphone Di Malaysia 2012

BANTU KAMI PERKENALKAN DIRI KEPADA MALAYSIA.UNDI SOLEHEENDOTCOM SEBAGAI "FAVOURITE GADGETS BLOG" ANDA SEKARANG. Mungkin sekarang ni ramai yang tercari-cari smartphone murah dan ingin tahu...

Upgrade Smartphone : Perkara Yang Anda Perlu Tahu

Tak lengkap rasanya kalau memilik sebuah android device tanpa melakukan proses upgrade dan install custom rom padanya.Artikel kali ni aku akan sentuh mengenai perkara-perkara...

IFA 2012 : Sony Memperkenalkan Xperia Tablet S [Gambar Spesifikasi Ringkas]

Xperia Tablet S, sebuah tablet yang cukup dinanti-nanti kan oleh kebanyakkan pengguna terutama peminat barangan Sony.Khabar angin mengenai nya telah lama bertiup dengan beberapa...

Barisan Sony Xperia 2011 Takkan Terima Android 4.1 Jelly Bean

Pihak Sony Mobile baru-baru ni mengatakan bahawa barisan Sony Xperia 2011 kemungkinan tidak akan menerima update android 4.1 Jelly Bean dan antara smartphone yang...

Cara Upgrade Xperia X8 : [rom] Prime HD 9.0

Bagi mereka yang pertama kali membaca siri entri tutorial xperia x8 dan sony w8 korang boleh ikut tutorial mudah cara nak upgrade dan tukar...